به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام بیگدلی در جمع زائران و مجاوران حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) که در شبستان امام خمینی(ره) این حرم نورانی برگزار شد، گفت: انسان از رعایت چهار «کم» به کیف دنیوی و معنوی و روحی می رسد و این چهار کم، مسائلی است که بر بالای درب سوم بهشت کتابت شده است.
وی افزود: کم گفتن، کم خوابیدن، کم راه رفتن(به معنای هرمکانی نرفتن) و کم خوردن، چهار مسئله ای است که از سوی خداوند برای سلامت در دنیا از نظر جسمی و روحی برای انسانها صادر شده است.
استاد حوزه علمیه در ادامه توضیح داد: کم سخن گفتن گنجی گرانبها است و هیچ چیزی در دنیا مثل زبان مستحق زندانی شدن نیست؛ چرا که کنترل زبان به واسطه سکوت و سنجیده سخن گفتن و تفکر قبل از ایراد سخن باعث می شود انسان از خطاهای احتمالی، غیبت، تهمت، شایعه پراکنی، فحاشی و... در امان باشد.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: بدون سنجیدن جوانب امر در سخن گفتن و عدم تفکر قبل از سخن گفتن، باعث پشیمانی شخص خواهد شد و دیگر مجالی برای تصحیح خطاها باقی نمی ماند.
حجت الاسلام بیگدلی در ادامه گفت: رعایت خواب کمتر رمز و راز سلامتی و طول عمر انسان در دنیاست و لذا باید از فرصت قلیل و زود گذر عمر برای تهیه توشه آخرت تلاش کرد.
وی یادآور شد: کم راه رفتن یا به عبارت دیگر هر کجا قدم نگذاشتن و بیهوده راه نرفتن، سومین مسئله ای است که بر بالای درب سوم بهشت کتابت شده و به معنای این است که انسان هر شغل، هر کار و هر مکانی را برای فعالیت انتخاب نکند و مخصوصاٌ خانم ها باید حواسشان به این مسئله باشد.
سخنران آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(سلامالله علیها) تأکید کرد: چهارمین نکته و توصیهای که بر بالای درب سوم بهشت نوشتهشده مربوط به کم خوردن است و این نکته نیز اشاره بهسلامت جسمانی و روانی انسانها دارد.
وی افزود: هیچ انسانی در دنیا به خاطر کم خوردن از بین نرفته است، بلکه اکثر بیماریها به خاطر پرخوری است و انسانهایی که عادت به کم خوری دارند از صحت بیشتری برخوردار هستند و نمونه آن روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان است که روزهداران از سلامت بیشتری نسبت به دیگران برخوردار هستند.
انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳
نظر شما